УРОК № 133. Тема. Закріплення навичок додавання в межах 20 з переходом через розряд. Конспекти уроків математики, 1 клас

    УРОК № 133. Тема. Закріплення навичок додавання в межах 20 з переходом через розряд. Конспекти уроків математики, 1 клас

    Мета: Задачі на додавання, закріплювати навички додавання чисел у межах 20 з переходом через розряд, уміння розв’язувати прості задачі на додавання; вправляти в розпізнаванні многокутників; розвивати логічне мислення; виховувати бажання вчитися

    Обладнання: таблиці для усної лічби.

    ХІД УРОКУ № 133. Тема. Закріплення навичок додавання в межах 20 з переходом через розряд. Конспекти уроків математики, 1 клас

    І. КОНТРОЛЬ, КОРЕКЦІЯ Й ЗАКРІПЛЕННЯ ЗНАНЬ

    1. Усна лічба за таблицями.

    912

    2. Виконання завдань 237, 238 на с. 147 підручника (самостійно).

    3. Виконання завдань 239, 240 на с. 147—148 підручника.

    — Що в цих задачах спільне? (Обидві розв’язуються дією додавання.)
    — Чим вони відрізняються? (Перша — на знаходження суми, друга — на збільшення числа.)

    II. РОЗВИТОК І ЗАКРІПЛЕННЯ ЗНАНЬ, ПОВТОРЕННЯ ВИВЧЕНОГО

    1. Виконання завдання 241 на с. 148 підручника.

    — Які гирі треба використати, щоб зважити 15 кг? (Усі: 8 + 5 + 2 = 15 (кг).)
    — Як зважити 13 кг? (8 + 5.) 10 кг? (5 + 5.) 7 кг? (5 + 2.) 11 кг? (Оскільки в нас немає гирі в 1 кг, доведеться спочатку зважити 13 кг (8 + 5 = 13), а потім від них відважити (відняти) 2 кг (13 – 2 = 11).)
    — Які ще є способи зважити 11 кг? (Зважити 7 кг (5 + 2), потім ще двічі по 2 кг. Є ще такий спосіб: зважити 16 кг (8 + 8) і відважити 5. Можна зважити 15 кг усіма гирями, а потім 4 кг відважити за допомогою гирі в 2 кг.)

    2. Виконання завдання 242 на с. 148 підручника.

    — Скільки на малюнку трикутників? (Три.)
    — Скільки чотирикутників? (Три.)

    3. Виконання завдання 4 на 73 с. зошита з друкованою основою.

    4. Розв’язання віршованих задач на закріплення навичок додавання в межах 20 (усно).

    Іде з базару цап Мартин,
    Купив він дев’ять капустин,
    А кізка Манька сім несе.
    Капусту люблять над усе!
    Рахуйте, скільки капустин
    Принесли Манька і Мартин?
    (9 + 7 = 16.)

    На сніданок горобці
    Готували голубці.
    Вісім з’їли за сніданком,
    Сім лишили на обід.
    Скільки всіх приготували?
    Нам порахувати слід.
    (8 + 7 = 15.)

    Любить гусениць зозуля.
    Сім зелених проковтнула.
    І рудих мохнатих сім.
    Ось питання вам усім:
    Скільки всього проковтнула
    Різних гусениць зозуля?
    (7 + 7 = 14.)

    III. ПІДСУМОК УРОКУ

    Якщо числа розкладати,
    Значно легше додавати!

    — Поясніть, як ви додасте.

    913

    УРОК № 133. Тема. Закріплення навичок додавання в межах 20 з переходом через розряд. Конспекти уроків математики, 1 клас

    Повернутись на сторінку Конспекти уроків математики, 1 клас

    Комментарии закрыты.